Sałatka warzywna "Ancle Bens" - rodzaj pozdrowienia z Lat 90. to wtedy na szczycie popularności znajdowała się cała linia produktów amerykańskiej marki: od wszelkiego rodzaju sosów po sałatki z ryżem. Dzielę się legendarnym przepisem z przeszłości.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj warzywa. Cukinię obrać ze skóry i nasion, pokroić w kostkę. Obierz i zetrzyj marchewki na grubej tarce. Pokrój pomidory w plasterki, cebulę w drobną kostkę. Posiekaj czosnek.
Na głębokiej patelni połącz przygotowane warzywa, dodaj sól, cukier, goździki i ziarna pieprzu. Wlej olej roślinny i dokładnie wymieszaj.
Umieść patelnię z warzywami na ogniu, zagotuj i na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, gotuj sałatkę przez 25-35 minut.
Kilka minut przed gotowaniem wprowadź ocet, wymieszaj.
Zapakuj gotującą się sałatkę do wcześniej wysterylizowanych słoików, zwiń i ostudź. Przechowuj przedmiot w chłodnym, ciemnym miejscu.