Koreańskie ogórki z pomidorami to świetne danie dla tych, którzy lubią pikantne i słodko-kwaśne smaki. Uwielbiam ten przepis, ponieważ jest prosty i nie zajmuje dużo czasu. Takie warzywa są idealne jako przystawka do każdego posiłku lub po prostu jako przekąska.
Składniki
- ogórki - 1 kg
- pomidory - 1 kg
- kolendra - 1 pęczek
- czosnek - 1 Głowa
- sól - 10 g
- cukier - 30 G
- ocet - 70 ml
- Olej roślinny - 100 ml
- mielona kolendra - 5 g
- przyprawy i przyprawy (Koreański) – 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cienko pokrój ogórki i pomidory, posiekaj czosnek i kolendrę.
Wymieszaj wszystkie składniki i pozostaw na noc.
Szczelnie włóż przedmiot do słoików i sterylizuj je przez 20 minut we wrzącej wodzie.
Zwiń słoiki na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy