nektaryny w puszkach w syropie na zimę

20 min
4 porcje
Nektaryny w puszkach w syropie na zimę
Olga Kriger, stock.adobe.com
0

W supermarketach asortyment owoców w puszkach jest duży. Ale trudno jest wybrać coś według własnych upodobań. Radzę pomyśleć o tym w sezonie. Na przykład co roku gotuję nektaryny w puszkach w syropie na zimę. Jest niesamowicie pyszny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz nektarynę, usuń pestki i skórki.

Pokrój miąższ na plasterki i umieść w przygotowanych słoikach.

Zagotuj wodę, dodaj cukier i gotuj przez 3 minuty.

Wlej wrzący syrop do słoików i ostrożnie umieść w garnku z gorącą wodą.

Sterylizuj nektarynę przez 5 minut i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy