gotowane grzyby na zimę

40 min
6 porcji
Gotowane Ryzhiki na zimę
Serega, stock.adobe.com
0

Ryzhiki słyną z iglastego aromatu i niesamowitego słodkawego smaku. Jeśli zostaną odpowiednio ugotowane, te cechy można nie tylko zachować, ale także podkreślić. Doskonałą opcją byłoby zachowanie gotowanych grzybów na zimę. To proste i pyszne!

Składniki

dla grzybów:
do marynaty:
  • cukier - 3 art.
  • sól - 2 art.
  • ocet - 3 art.
  • woda - 1,5 L

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj Ryzhiki i umieść w rondlu z wodą.

Dodaj całe cebule i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.

Wrzuć grzyby do durszlaka i spłucz.

Włóż przyprawy i imbir do wysterylizowanych słoików.

Zagotuj wodę, dodaj cukier, sól i gotuj przez 2 minuty.

Dodaj ocet, wlej do słoików z grzybami i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy