dżem z suszonych śliwek z pestkami

1 godz. 50 min.
4 porcje
Dżem z suszonych śliwek z pestkami
Alp Aksoy, stock.adobe.com
0

Dżem z suszonych śliwek z pestkami to najlepsza opcja, która pozwoli Ci zaoszczędzić czas. Obecność kości nie wpływa na jakość, a smak pozostaje tak delikatny i umiarkowanie słodki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dobrze spłucz śliwki pod wodą. Zostawiamy je w całości i nie wyjmujemy kości.

Cukier wymieszaj z wodą i zagotuj syrop. Cukier powinien całkowicie się rozpuścić.

Dodaj syrop śliwkowy i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Wyjmij i pozostaw na 20 minut, a następnie gotuj ponownie przez 10 minut. Więc powtórz 4-6 razy.

Gotowy dżem zwiń w wysterylizowane słoiki.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy