dżem - pięciominutowy Dereń z kością

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem
istetiana, stock.adobe.com
0

Być może jest to najłatwiejszy do przygotowania przepis na dżem z derenia. Po pierwsze, jagody wchodzą do niego z nasionami, a to już oszczędność siły. Po drugie, gotuje się go w pięciominutowej technologii. Długie, ale bardzo łatwe i nic od ciebie nie wymaga.

Składniki

  • Dereń - 1 kg
  • cukier - 800 g
  • woda - 100 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj, aż się rozpuści.

Włóż umyty Dereń do syropu i ponownie zagotuj. Gotuj przez 5 minut.

Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć, a następnie gotuj przez kolejne 5 minut po zagotowaniu.

Powtórz cały poprzedni krok i zwiń dżem z derenia do słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy