Nowy format uwielbianej przez wszystkich przekąski. Dziś ugotujemy julienne w tartaletkach z grzybami, kurczakiem i śmietaną. Zalecam wcześniejsze rozgrzanie piekarnika, ponieważ proces przygotowania nadzienia nie zajmuje dużo czasu.
Składniki
- filet z kurczaka - 200 g
- Grzyby - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- ser - 100 g
- masło - 40 g
- śmietana - 50 ml
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,5 CZ. l.
- tartaletki - 20 sztuk
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka, grzyby i obraną cebulę.
Roztop masło na patelni, włóż cebulę i smaż, aż będzie półprzezroczyste.
Dodaj filety z kurczaka i gotuj przez 7-10 minut, często mieszając.
Dodaj grzyby i smaż przez kolejne 10 minut.
Sól, pieprz i wlej śmietanę. Przykryj i potnij wszystko razem przez 5 minut.
Włóż nadzienie do tartaletek, posyp tartym serem.
Piecz przez 5-7 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy