przekąski 12.06.2023

julienne w tartaletkach z pieczarkami, kurczakiem i śmietaną

25 min
10 porcji
Julienne w tartaletkach z grzybami, kurczakiem i śmietaną
Iryna, stock.adobe.com
0

Nowy format uwielbianej przez wszystkich przekąski. Dziś ugotujemy julienne w tartaletkach z grzybami, kurczakiem i śmietaną. Zalecam wcześniejsze rozgrzanie piekarnika, ponieważ proces przygotowania nadzienia nie zajmuje dużo czasu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filet z kurczaka, grzyby i obraną cebulę.

Roztop masło na patelni, włóż cebulę i smaż, aż będzie półprzezroczyste.

Dodaj filety z kurczaka i gotuj przez 7-10 minut, często mieszając.

Dodaj grzyby i smaż przez kolejne 10 minut.

Sól, pieprz i wlej śmietanę. Przykryj i potnij wszystko razem przez 5 minut.

Włóż nadzienie do tartaletek, posyp tartym serem.

Piecz przez 5-7 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy