dżem z dyni z pomarańczą

30 min
4 porcje
Dżem z dyni z pomarańczą
anaumenko, stock.adobe.com
0

Chcesz ugotować coś niezwykłego na zimę? Ugotuj dżem z dyni z pomarańczą! Ich aromat, smak i kolor łączą się idealnie! Wygląda na to, że są dla siebie stworzone! Uwielbiam kroić składniki na kawałki, ale można też użyć blendera.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój miąższ dyni na małe kawałki.

Pomarańcze sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, białe folie i pokroić.

Wymieszaj oba półfabrykaty w rondlu o odpowiedniej wielkości, posyp cukrem i odłóż na bok na 1,5-2 godziny.

Dodaj wodę i gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Mieszaj od czasu do czasu, aby masa się nie przypaliła.

Włóż gorący dżem do czystych, suchych słoików, zwiń i odwróć do góry nogami. Po dniu przenieś schłodzone słoiki do spiżarni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy