Urocza letnia sałatka z paluszków krabowych. Jeśli jednak masz szczęście zdobyć pyszną soczystą rzodkiewkę, możesz ją przygotować o każdej porze roku. Wolę podawać go na kromkach aromatycznego czarnego chleba.
Składniki
- paluszki krabowe - 100 g
- rzodkiewka - 6 sztuk
- ogórki - 1 rzecz
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- koperek - 0.5 pęczek
- jaja kurze - 2 kawałki
- sól - 1 szczypta
- śmietana - 1 art.
- majonez - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka, ostudź i pokrój w drobną kostkę.
Podobnie pokrój paluszki krabowe, rzodkiewki i ogórek.
Dodaj posiekany koperek i zieloną cebulę do sałatki.
Sól i dopraw wszystko mieszanką śmietany i majonezu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy