Najprostszy domowy przepis na każdy dzień, świąteczny stół lub piknik. Sałatka okazuje się bardzo jasna i piękna, a gotuje się w ciągu zaledwie kilku minut - wystarczy pokroić ogórki, pomidory i cebulę i gotowe!
Składniki
- szpinak - 50 g
- sałata - 50 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- pomidory - 2 kawałki
- ogórki - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 1 art.
- ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
- Sezam - 1 art.
- Sol - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wszystkie liście i warzywa. Pokrój ogórki z pomidorami w plasterki, a fioletową cebulę w pióra.
Umieść składniki na talerzu, dopraw solą.
Delikatnie wymieszaj sałatkę. Skrop oliwą z oliwek i balsamikiem i posyp sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy