nadziewane kabaczki na zimę

1 godz. 20 min.
6 porcji
Nadziewane kabaczki na zimę
0

Małe, mniej więcej tej samej wielkości kabaczki to najlepszy powód, aby przygotować tak niezwykły przedmiot. W dalszej części przepisu powiem Ci, jak można je nadziewać i jak to zrobić poprawnie. Nawiasem mówiąc, jest to dość proste.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Odetnij ogony patisonów, usuń miąższ łyżką i gotuj owoce przez 2-3 minuty we wrzącej wodzie.

Posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż je do miękkości oddzielnie.

Pomidory obrać i pokroić w kostkę, a także usmażyć osobno.

Wymieszaj wszystkie warzywa, dodaj cukier, sól i przyprawy. Dusić przez kolejne 10 minut.

Nadziewaj nadzieniem squash i włóż do sterylnych słoików.

Dodaj łyżkę oleju na słoik, przykryj pokrywkami i sterylizuj przez kolejne 20 minut we wrzącej wodzie.

Rzuć Kabaczek na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy