Małe, mniej więcej tej samej wielkości kabaczki to najlepszy powód, aby przygotować tak niezwykły przedmiot. W dalszej części przepisu powiem Ci, jak można je nadziewać i jak to zrobić poprawnie. Nawiasem mówiąc, jest to dość proste.
Składniki
- Patisson - 2 kg
- marchew - 2 kg
- cebula - 2 kg
- pomidory - 1 kg
- Pasta pomidorowa - 2 art.
- Olej roślinny - 1 szkło
- sól - 1 art.
- cukier - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Odetnij ogony patisonów, usuń miąższ łyżką i gotuj owoce przez 2-3 minuty we wrzącej wodzie.
Posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż je do miękkości oddzielnie.
Pomidory obrać i pokroić w kostkę, a także usmażyć osobno.
Wymieszaj wszystkie warzywa, dodaj cukier, sól i przyprawy. Dusić przez kolejne 10 minut.
Nadziewaj nadzieniem squash i włóż do sterylnych słoików.
Dodaj łyżkę oleju na słoik, przykryj pokrywkami i sterylizuj przez kolejne 20 minut we wrzącej wodzie.
Rzuć Kabaczek na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy