SOS kapuśniakowy z kapustą na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Sos do kapusty z kapustą na zimę
0

W skarbonce pysznych, zdrowych i praktycznych półfabrykatów – ten sos do kapusty z kapustą. Tylko raz stań przy kuchence – aw przyszłości zaoszczędzisz wiele razy więcej czasu. Ponadto do zbioru możesz wziąć młode warzywa, które są znacznie smaczniejsze i zdrowsze.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i zmiksuj.

Posiekaj cebulę losowo, zetrzyj marchewki i posiekaj kapustę.

Smaż cebulę i marchewkę na oleju przez 5-7 minut.

Dodaj szklankę wody do kapusty i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie miękka.

Wymieszaj wszystkie składniki razem i zagotuj.

Gotuj opatrunek przez 10 minut i zwiń w wysterylizowane słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy