Taka niezwykła sałatka, którą kiedyś postanowiłem ugotować zamiast nudnego ryżu z warzywami. Lekki, smaczny i dietetyczny, od tego czasu wielokrotnie mi pomagał. Polecam grillować cukinię, ale można to zrobić na zwykłej patelni nieprzywierającej.
Składniki
- ryż - 100 g
- cukinia - 2 kawałki
- awokado - 1 rzecz
- oliwki - 2 garści
- pietruszka - 1 pęczek
- oliwa z oliwek - 1 art.
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ryż do miękkości i radzę wziąć kruche odmiany.
Cukinię pokrój w cienkie plasterki i opiekaj z obu stron na grillu lub patelni grillowej.
Pokrój oliwki na kilka kawałków, pokrój awokado w kostkę i posiekaj warzywa.
Połącz oliwę z oliwek, zioła, przyprawy i zmiażdżony czosnek i dopraw sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy