Zabrzmi dziwnie, ale radzę nie mieszać tej sałatki przed podaniem. W przeciwnym razie buraki pokolorują fasolę i inne składniki, a danie straci część swojej jasności. W przeciwnym razie żadnych problemów i kłopotów!
Składniki
- fasola - 200 g
- Burak - 2-3 kawałki
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- papryka - 2 kawałki
- kolendra - 1 pęczek
- czosnek - 3 ząbki
- Chili - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 3 art.
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Piecz buraki w folii przez około 45 minut w temperaturze 190 stopni, w zależności od ich wielkości.
Namocz fasolę przez noc i gotuj do miękkości. Może to potrwać do godziny.
Posiekaj wszystkie warzywa losowo, posiekaj kolendrę, czosnek i chili.
Wrzuć sałatkę, dopraw i polej olejem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy