sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozy, szynki, kukurydzy i ogórków

20 min
4 porcje
Sałatka z funchozy, szynki, kukurydzy i ogórków
kikisora, stock.adobe.com
0

Wydaje mi się, że horyzonty gastronomiczne muszą być stale poszerzane. Z tego powodu często próbuję nowych przepisów. Ostatnio robiłam tę azjatycką sałatkę. Podobało mi się nie tylko ja, ale także moja rodzina. Radzę spróbować tego ciekawego Dania!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozbij jajka do miski i Posol.

Dodaj ciepłe mleko i lekko ubij wszystko widelcem.

Roztop masło na patelni i wlej masę jajeczną. Gotuj pod przykryciem przez 5-7 minut.

Pokrój gotowy omlet w cienkie kostki.

Zalej Funchozę wrzącą wodą i przykryj przez 5 minut.

Wrzuć do durszlaka i dokładnie spłucz pod bieżącą wodą.

Posiekaj ogórki i szynkę.

Obierz imbir i zetrzyj na drobnej tarce.

Połącz funchozę, omlet, ogórki, szynkę, imbir i umytą kukurydzę.

Na osobnym talerzu połącz ocet ryżowy, olej sezamowy i sól.

Wlej sos do sałatki i wymieszaj. Przed podaniem naczynie należy odstawić do lodówki na 30 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy