Rzodkiewki są najczęściej używane w lekkich sałatkach warzywnych, ale tym razem proponuję dodać więcej plasterków wołowiny. Na pewno nie pożałujesz, wybierając tę kombinację produktów! Polecam spróbować przynajmniej raz.
Składniki
- wołowina - 300 g
- ogórki - 2 kawałki
- rzodkiewka - 160 g
- rukola - 2 garści
- pietruszka - 1 pęczek
- mięta - 0.5 pęczek
- Sezam - 1 art.
- cebula - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- ocet winny - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usmaż wołowinę do smaku i pokrój w cienkie plasterki.
Pokrój ogórki, rzodkiewki i cebulę tak cienko, jak to możliwe. Zmiel wszystkie warzywa.
Dopraw sałatkę oliwą z oliwek z octem winnym. Posyp sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy