Taka sałatka z łatwością zastąpi danie główne, ponieważ dzięki pieczonym ziemniakom okazuje się bardzo sycąca. Co więcej, jest też dość tłusta wątroba dorsza. W razie potrzeby podawaj na ciepło lub na zimno.
Składniki
- wątroba dorsza - 250 g
- ziemniaki - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 1 art.
- przyprawy i przyprawy (dla ziemniaków) – 1 łyżeczka
- jaja przepiórcze - 6 sztuk
- Zieleń - 0.5 pęczek
- sałata - 0.5 pęczek
- pomidory - 4 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki w kliny, skrop olejem, zwiń w przyprawy i piecz przez 35 minut w 180 stopniach.
Gotuj jajka przepiórcze przez 5 minut i pokrój na pół.
Posiekaj warzywa i wątróbkę dorsza, pokrój pomidory w plasterki.
Ładnie ułóż składniki na liściach sałaty. W razie potrzeby dopraw lub skrop oliwą sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy