Wśród ogromnej różnorodności potraw sałatki są prawdopodobnie najczęściej przygotowywane. Często podaje się je jako dodatek do drugiego, przygotowywane na święta i zabierane na przekąskę. Dziś proponuję kolejny pyszny przepis na sałatkę.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie paski i opłukać.
Dodaj sól, połowę oleju roślinnego i wymieszaj.
Rozgrzej Pozostały Olej roślinny na patelni, ułóż ziemniaki i smaż do miękkości.
Połóż ziemniaki na papierowej serwetce, aby usunąć nadmiar oleju.
Pokrój pierś kurczaka i łodygi selera.
Zetrzyj marchewki, opłucz kukurydzę.
Połącz oliwki, piersi z kurczaka, seler, marchew, kukurydzę, rodzynki, sól i majonez.
Ułóż liście sałaty na talerzu, ułóż sałatkę na wierzchu.
Posyp frytkami i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy