Istnieje wiele interesujących przepisów Oliviera. Dzisiaj powiem ci, jak zrobić ulubioną sałatkę z kiełbasą, oliwkami i oliwkami. Najważniejsze, że są bez pestek. W razie potrzeby możesz nawet całkowicie zastąpić ogórki oliwkami.
Składniki
- gotowana kiełbasa (Doktorat) – 300 g
- oliwki - 100 g
- oliwki - garść
- ziemniaki (gotowany) – 200 g
- marchew (gotowane) – 2 kawałki
- zielony groszek (w puszkach) – 200 g
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- ogórki (słone) – 1 rzecz
- majonez - 250 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki, jajka, ogórki, marchewkę i kiełbasę w kostkę. Staraj się, aby kawałki były mniej więcej tego samego rozmiaru.
Pokrój Oliwki w plasterki. Oliwki będą potrzebne do dekoracji sałatki, należy je pokroić na pół.
Zielony groszek opłucz pod bieżącą wodą i lekko osusz na ręczniku papierowym.
W głębokiej misce połącz jajka, kiełbasę, oliwki, groszek, ogórki, ziemniaki i marchewkę.
Dodaj zmielony czarny pieprz, sól, majonez i delikatnie wymieszaj łyżką.
Połóż Oliviera na talerzu ze zjeżdżalnią. Na wierzchu zrób dekorację z oliwek i oliwek.