kawior z buraków i cukinii na zimę

1 godz. 30 min.
6 porcji
Kawior z buraków i cukinii na zimę
0

Moim ulubionym sposobem na urozmaicenie kawioru warzywnego z cukinii jest dodanie do niego buraków. Po pierwsze, smak natychmiast się zmienia, ponieważ buraki są bardzo wyraziste. Po drugie, przekąska nabiera bardzo pięknego, jasnego i bogatego odcienia – również przyjemnego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz wszystkie warzywa i przepuść przez maszynę do mięsa.

Dodaj masło, cukier i sól. Gotuj kawior przez 70-80 minut na małym ogniu.

Dodaj czosnek i ocet i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.

Zwiń kawior w wysterylizowane słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy