Moim ulubionym sposobem na urozmaicenie kawioru warzywnego z cukinii jest dodanie do niego buraków. Po pierwsze, smak natychmiast się zmienia, ponieważ buraki są bardzo wyraziste. Po drugie, przekąska nabiera bardzo pięknego, jasnego i bogatego odcienia – również przyjemnego.
Składniki
- Burak - 1 kg
 - cukinia - 1 kg
 - pomidory - 800 g
 - cebula - 400 g
 - papryka - 500 g
 - ostra czerwona papryka - 200 G
 - czosnek - 1 Głowa
 - sól - 30 g
 - cukier - 30 g
 - Olej roślinny - 100 ml
 - ocet jabłkowy - 100 ml
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz wszystkie warzywa i przepuść przez maszynę do mięsa.
Dodaj masło, cukier i sól. Gotuj kawior przez 70-80 minut na małym ogniu.
Dodaj czosnek i ocet i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
Zwiń kawior w wysterylizowane słoiki na zimę.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy