Ten przepis pasuje do kolekcji sałatek dietetycznych dla fanów dobrego odżywiania. Zielone jabłka i seler zawierają wiele witamin, ale praktycznie nie ma kalorii. Dzięki orzechom sałatka zyskuje zdrowe tłuszcze i staje się bardziej sycąca.
Składniki
- sałata - 0.5 pęczek
- rukola - 2 garści
- jabłka (zielony) – 2 kawałki
- orzechy - 2 garści
- seler - 2 stem
- szczypiorek - 2 pióra
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 CZ. l.
- ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój jabłka w kliny i posiekaj zieloną cebulę i seler.
Dodaj liście sałaty, rukolę i grubo posiekane orzechy.
Do dressingu wymieszaj balsam, oliwę z oliwek i sok z cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy