Świetna sałatka, gdy masz ochotę na coś ciekawego, ale w ogóle nie masz czasu. Niezwykły smak zapewnia duża liczba składników-tuńczyk, rukola, grzyby, fasolka szparagowa i kukurydza. Ale jednocześnie żaden z nich nie musi być długo gotowany.
Składniki
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- papryka - 0.5 kawałki
- ogórki - 0.5 kawałki
- pieczarki - 3-5 sztuk
- rukola - 30 g
- Mieszanka sałatkowa - 30 g
- kukurydza - 50 g
- fasolka szparagowa - 60 g
- oliwa z oliwek - 1 art.
- ocet balsamiczny - 1 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj zieloną fasolę do miękkości-około 4-5 minut.
Opłucz wszystkie warzywa, warzywa i grzyby i zdejmij skórkę z pieczarek.
Pokrój pieczarki na talerze, ogórek na połówki kół, a pieprz na paski.
Wymieszaj wszystkie składniki oprócz tuńczyka i umieść na talerzu. Wymieszaj oliwę z oliwek, balsam i przyprawy i dopraw sałatkę.
Zetrzyj tuńczyka widelcem i ułóż na wierzchu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy