Aby nie zepsuć tak smacznego i delikatnego składnika jak mięso kraba, radzę samodzielnie wysuszyć krakersy. W sklepach zwykle jest za dużo przypraw i wzmacniaczy smaku. I nie zapomnij udekorować naczynia przed podaniem!
Składniki
- sałata - 1 pęczek
- biały chleb - 4 plasterki
- mięso kraba - 250 g
- oliwki - 2 garści
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- cytryna - 0.5 kawałki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wysusz chleb na patelni z obu stron, natrzyj czosnkiem i pokrój w kostkę.
Posiekaj sałatę rękami i losowo posiekaj mięso kraba.
Dodaj oliwki i drobno posiekaną fioletową cebulę.
Skrop sałatkę sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy