Główną cechą tej sałatki w stylu meksykańskim jest krojenie. Dotyczy to zarówno owoców morza, jak i wszystkich innych składników. Więc nawet koktajl morski będzie musiał zostać dodatkowo zmielony. Nawiasem mówiąc, radzę użyć puszki.
Składniki
- koktajl morski - 400 g
- seler - 1 łodyga
- ogórki - 2 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- Chili - 2 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Zieleń - 0.5 pęczek
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z limonki - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa i koktajl morski tak małe, jak to możliwe, w kostkę.
Posiekaj chili, zioła i czosnek, wymieszaj sałatkę.
Skrop wszystko oliwą z oliwek i sokiem z limonki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy