sałatki 11.02.2022

koreańska marchewka ze szparagami sojowymi

15 min
4 porcje
Koreańska marchewka ze szparagami sojowymi
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Szparagi sojowe są bardzo powszechne w kuchni azjatyckiej. Wegetarianie i ci, którzy przestrzegają najsurowszej diety, mogą sobie pozwolić na niedrogi i bardzo przydatny produkt. Przygotujmy oryginalną sałatkę w stylu koreańskim!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Suche szparagi połamać na małe kawałki, zalać wrzącą wodą i przykryć na 1 godzinę.

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Wymieszaj marchewki z solą, miodem, czerwoną papryką i octem.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i wlej do marchewki.

Dodaj szparagi, czosnek przepuszczony przez prasę i wymieszaj. Naczynie należy podawać w lodówce przez 2-3 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy