
Szparagi sojowe są bardzo powszechne w kuchni azjatyckiej. Wegetarianie i ci, którzy przestrzegają najsurowszej diety, mogą sobie pozwolić na niedrogi i bardzo przydatny produkt. Przygotujmy oryginalną sałatkę w stylu koreańskim!
Składniki
- szparagi (sojowy) – 100 g
- marchew - 300 g
- czosnek - 3 ząbki
- miód - 2 łyżeczka
- Olej roślinny - 3 art.
- ocet - 1,5 art.
- mielona czerwona papryka - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Suche szparagi połamać na małe kawałki, zalać wrzącą wodą i przykryć na 1 godzinę.
Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.
Wymieszaj marchewki z solą, miodem, czerwoną papryką i octem.
Rozgrzej olej roślinny na patelni i wlej do marchewki.
Dodaj szparagi, czosnek przepuszczony przez prasę i wymieszaj. Naczynie należy podawać w lodówce przez 2-3 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy