Uwielbiam niestandardowe kombinacje smaków. Pomagają odkryć smak składników w nowy sposób, zaskakując niespotykanymi wcześniej odcieniami. Próbowałem tego przepisu więcej niż raz, więc spieszę się, aby podzielić się nim z Tobą. Przygotuj się, będzie pysznie!
Składniki
- czerwona ryba (małosolna) – 150 g
- Mango (dojrzały) – 1 rzecz
- ryż (gotowane) – 200 g
- zielony groszek - 1,5 szklanki
- marchew - 100 g
- seler (łodygi) – 100 g
- cukinia (Młody) – 1 rzecz
- sok z limonki - 2 art.
- Olej roślinny (bez zapachu) – 3 art.
- sól - do smaku
- woda (filtrowane) – 1 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę, łodygi selera i cukinię.
Cukinię zalej wrzącą wodą przez 30 sekund, a następnie wrzuć do durszlaka i ostudź.
Dodaj sok z limonki i wymieszaj.
Mango obrać i pokroić. Zetrzyj marchewki na drobnej tarce.
Połącz ryż, zielony groszek, seler, ryby, marchew, mango i cukinię.
Dodaj sól, olej roślinny i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy