Jeśli masz słoik konserw rybnych w pomidorach – będą świetną bazą do tak pikantnej azjatyckiej sałatki. Przepis jest bardzo prosty, ale danie może zaskoczyć nawet doświadczonych kucharzy. Jeśli jest trawa cytrynowa, dodaj ją.
Składniki
- konserwy rybne (w pomidorach) – 2 banki
- Limonka - 0.5 kawałki
- pomidory koktajlowe - 200 g
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- Chili - 4 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- imbir - 2 zobacz
- sos sojowy - 2 art.
- kiełkujące ziarna - 2 garści
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj wiśnie i cebulę, posiekaj pozostałe składniki.
Dodaj rybę do pomidora i kiełków. Cienko pokrój imbir.
Polej sałatkę sosem sojowym i skrop sokiem z limonki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy