Do tej sałatki radzę dodać kilka rodzajów papryki w różnych odcieniach. Wygląda więc Jeszcze jaśniej i bardziej spektakularnie. A co najważniejsze - nie rozgotuj wołowiny, aby nie okazała się zbyt twarda i szorstka.
Składniki
- wołowina - 250 g
- papryka - 2 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- ogórki - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 170 g
- Mieszanka sałatkowa - 150 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- ocet balsamiczny - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usmaż wołowinę w jednym kawałku i pokrój w paski o średniej grubości.
Pokrój fioletową cebulę w pióra, paprykę w paski, ogórki w plasterki, a wiśnie na pół.
Dodaj mieszankę sałatkową i dopraw sałatkę masłem balsamicznym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy