To jedna z moich ulubionych sałatek z grzybami – jest jasna, piękna i bardzo sycąca. Grzyby, komosa ryżowa i awokado doskonale się łączą. Przed podaniem radzę skropić go sokiem cytrusowym i udekorować plasterkiem ulubionego cytrusa.
Składniki
- komosa ryżowa - 100 g
- Mieszanka sałatek - 150 g
- awokado - 2 kawałki
- Grzyby - 300 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- cukinia - 1 rzecz
- papryka - 2 kawałki
- Sezam - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok pomarańczowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj komosę ryżową zgodnie z instrukcją.
Pokrój grzyby i smaż, aż płyn wyparuje.
Losowo posiekaj świeżą cukinię, awokado, paprykę i fioletową cebulę.
Wrzuć sałatkę i dopraw oliwą z oliwek z pomarańczowym lub innym sokiem cytrusowym.
Posyp wszystko sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy