sałatki 22.01.2022

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, awokado i szpinakiem

15 min
5 porcji
Meksykańska sałatka z czerwoną fasolą, awokado i szpinakiem
grinchh, stock.adobe.com
0

Kuchnię meksykańską można opisać trzema słowami: pikantną, smaczną i zdrową. Potrawy najczęściej przygotowywane są z fasoli i kukurydzy. Spróbuj tradycyjnej meksykańskiej sałatki. Zaleca się podawać z tortillami kukurydzianymi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Awokado obrać i skropić sokiem z cytryny.

Umyj fasolę i kukurydzę pod bieżącą wodą.

Przekrój pomidory koktajlowe na pół.

Wszystko wymieszaj, dodaj szpinak baby, sól i mielony pieprz.

Dopraw sałatkę olejem zmieszanym z Tabasco.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy