Kuchnię meksykańską można opisać trzema słowami: pikantną, smaczną i zdrową. Potrawy najczęściej przygotowywane są z fasoli i kukurydzy. Spróbuj tradycyjnej meksykańskiej sałatki. Zaleca się podawać z tortillami kukurydzianymi.
Składniki
- czerwona fasola (puszka) – 200 g
- kukurydza (puszka) – 200 g
- awokado - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 150 g
- szpinak (baby) – 100 g
- Tabasco - 2 krople
- sok z cytryny - 1 art.
- oliwa z oliwek - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Awokado obrać i skropić sokiem z cytryny.
Umyj fasolę i kukurydzę pod bieżącą wodą.
Przekrój pomidory koktajlowe na pół.
Wszystko wymieszaj, dodaj szpinak baby, sól i mielony pieprz.
Dopraw sałatkę olejem zmieszanym z Tabasco.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy