Czy zauważyłeś, że niektóre potrawy sprawiają, że kalmary są twarde? Chodzi o to, że musi być odpowiednio ugotowany. W poniższym przepisie na sałatkę szczegółowo opisuję, jak to zrobić. Powtórz dokładnie, a będziesz zadowolony z wyniku!
Składniki
- kalmary - 2 tusze
- pomidory koktajlowe - 1 gałązka
- Mieszanka sałatek - 100 g
- Brynza - 150 g
- sok z cytryny - 1 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wrzuć tusze kalmarów do wrzącej wody, gotuj przez 1,5-2 minuty, Złap i ostudź na talerzu.
Pokrój kalmary w pierścienie, pomidory na pół, ser w kostkę.
Włóż mieszankę sałatkową do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.
W szerokiej misce połącz sałatkę, kalmary, ser i pomidory.
Dodaj sól, oliwę z oliwek, sok z cytryny i wymieszaj.
Ułóż sałatkę na ładnym talerzu i posyp mielonym pieprzem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy