Sekret tej sałatki tkwi w jej pikantnym, pikantnym smaku. Dzięki chili, ziołom i przyprawom nawet przaśna gotowana fasola odgrywa zupełnie nowe kolory. Świetna wariacja na temat tradycyjnych przepisów kuchni tureckiej!
Składniki
- fasola (gotowany) – 350 g
- kolendra - 0.5 pęczek
- czosnek - 4 ząbki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Chili - 3 kawałki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj kolendrę, czosnek, chili i cebulę tak drobno, jak to możliwe.
Dodaj wszystko do gotowanej fasoli, dopraw solą, dopraw i wymieszaj.
Dopraw sałatkę oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy