sałatki 07.12.2022

klasyczny śledź pod futrem z jajkiem

1 godz. 9 min.
8 porcji
Klasyczny śledź pod futrem z jajkiem
Anna, stock.adobe.com
0

Klasyczny śledź pod futrem z jajkiem od dawna nas kochał i stał się regularnym gościem na noworocznym stole. Przed nami wakacje i chcę podzielić się z wami przepisem, który jest uwielbiany w mojej rodzinie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj jajko przez około 5 minut. Dobrze opłucz warzywa, osusz. Połóż na blasze do pieczenia, zalej oliwą z oliwek i wyślij do pieczenia przez 20 minut w temperaturze 180C.

Po ugotowaniu warzyw obierz je i zetrzyj na średniej tarce.

Oczyść jajka i zetrzyj je również na drobnej tarce. Pokrój cebulę w drobną kostkę.

Wymieszaj śmietanę i majonez. Odstaw na bok i ugotuj rybę.

Pokrój śledzie, oddziel kości i pokrój filet na małą kostkę.

Złóż sałatkę. Ta sałatka jest warstwowa, więc zacznij od warstwy cebuli, potem śledź, ziemniaki, marchew,jajka i ostatnia warstwa burak. Posmaruj każdą warstwę sosem i wyślij do lodówki na kilka godzin.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy