Jeśli wcześniej nie zwracałeś uwagi na wątróbkę drobiową, radzę przemyśleć swoje poglądy. To bardzo smaczny i zdrowy produkt. Do sałatek najlepiej używać schłodzonej wątroby. Gotuje się szybciej i okazuje się bardziej delikatny.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 350 g
- pieczarki - 250 g
- pomidory (średnie) – 3 kawałki
- Mieszanka sałatek - 200 g
- Olej roślinny - 5 art.
- sos sojowy - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wątróbkę drobiową, obierz z folii i osusz ręcznikami papierowymi.
Rozgrzej 3 łyżki na patelni. l olej, włóż wątrobę i smaż do miękkości. Sól i pieprz przed wyłączeniem.
Pokrój pomidory i pieczarki.
Na pozostałym oleju usmaż pieczarki osobno. Gotuj je przez 5-7 minut na szybkim ogniu.
Połącz sałatkę, wątróbkę drobiową, pomidory i pieczarki.
Dodaj zmielony pieprz, sól i wymieszaj.
Ułóż sałatkę na talerzu i polej sosem sojowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy