sałatki 22.01.2022

Sałatka z wątróbki drobiowej z pomidorami i pieczarkami

30 min
4 porcje
Sałatka z wątróbki drobiowej z pomidorami i pieczarkami
GrumJum, stock.adobe.com
0

Jeśli wcześniej nie zwracałeś uwagi na wątróbkę drobiową, radzę przemyśleć swoje poglądy. To bardzo smaczny i zdrowy produkt. Do sałatek najlepiej używać schłodzonej wątroby. Gotuje się szybciej i okazuje się bardziej delikatny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wątróbkę drobiową, obierz z folii i osusz ręcznikami papierowymi.

Rozgrzej 3 łyżki na patelni. l olej, włóż wątrobę i smaż do miękkości. Sól i pieprz przed wyłączeniem.

Pokrój pomidory i pieczarki.

Na pozostałym oleju usmaż pieczarki osobno. Gotuj je przez 5-7 minut na szybkim ogniu.

Połącz sałatkę, wątróbkę drobiową, pomidory i pieczarki.

Dodaj zmielony pieprz, sól i wymieszaj.

Ułóż sałatkę na talerzu i polej sosem sojowym.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy