Od niedawna na półkach supermarketów można znaleźć zdrową Superfood-komosę ryżową. Jest dodawany do zup, sałatek i słodyczy. Dzisiaj dzielę się z wami pyszną sałatką z brokułami i komosą ryżową. Jest odpowiedni dla wszystkich zainteresowanych prawidłowym odżywianiem!
Składniki
- komosa ryżowa (gotowane) – 150 g
- awokado - 1 rzecz
- czerwona fasola (puszka) – 200 g
- brokuły - 300 g
- Mieszanka sałatek - 80 g
- żółte pomidory - 150 g
- Borówka - 2 art.
- nerkowce (suszony) – 50 g
- grejpfrut - pół
- oliwa z oliwek - 3 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Brokuły opłucz pod bieżącą wodą, lekko osusz i podziel na małe różyczki.
Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Oczyść grejpfruta z folii i delikatnie podziel rękami na małe kawałki.
Fasolę w puszkach wrzuć do durszlaka i spłucz.
Pokrój żółte pomidory na małe plasterki.
W szerokiej salaterce połącz brokuły, sałatkę, awokado, komosę ryżową, fasolę, pomidory, jagody, orzechy nerkowca i grejpfruta.
Dodaj sól, zmielony czarny pieprz, oliwę z oliwek i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy