Chcesz postawić na stole niezwykłe i smaczne danie? Następnie radzę przygotować winegret z różowym łososiem. Konserwy są po prostu stworzone do tej sałatki! Jedyny punkt - delikatnie wymieszaj winegret, ponieważ ryba jest miękka i szybko traci swój kształt.
Składniki
- Burak (gotowany) – 300 g
- różowy łosoś (puszka w oleju) – 240 g
- ziemniaki (gotowany) – 250 g
- zielony groszek (w puszkach) – 1 puszka
- marchew (gotowane) – 2 kawałki
- ogórki (słone) – 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- kapusta kiszona - 150 g
- Olej roślinny - 4 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz ziemniaki, marchewkę i buraki. Usuń łuski z cebuli.
Zielony groszek opłucz pod bieżącą wodą i osusz na ręczniku papierowym.
Pokrój buraki, ziemniaki, ogórki, marchewkę i cebulę w drobną kostkę. Złóż wszystko do głębokiej miski.
Dodaj zielony groszek, kiszoną kapustę, sól, olej roślinny i delikatnie wszystko wymieszaj.
Wyjmij różowego łososia ze słoika na talerz, pokrój w kostkę.
Dodaj różowego łososia do winegret i jeszcze raz delikatnie wymieszaj łyżką. Gotowe!
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy