Uwielbiam gotować tę sałatkę z oliwkami i oliwkami różnych odmian, co najważniejsze-bez pestek. Oprócz tuńczyka dodaj grubo posiekane awokado i więcej zieleni. Wtedy taka przekąska okazuje się szybka, smaczna i satysfakcjonująca w tym samym czasie.
Składniki
- tuńczyk - 2 banki
- Mieszanka sałatek - 100 g
- Zieleń - 1 pęczek
- ser - 100 g
- oliwki - 2 garści
- młoda cukinia (lub ogórek) – 1 rzecz
- mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
- sól - 1 CZ. l.
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj cukinię lub ogórek na koreańskiej tarce, a ser na zwykłej grubej tarce.
Awokado pokrój losowo, rozgnieć tuńczyka widelcem i posiekaj warzywa.
Dodaj oliwki, wymieszaj wszystkie składniki i dopraw sałatkę.
Skrop oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy