Zwykle czerwona ryba jest podawana na święta. Ale czasami powinieneś robić wyjątki i przygotowywać je tak po prostu. Choćby dlatego, że jest to bardzo przydatne i proste. Dzielę się z wami przepisem na jedną z najpopularniejszych sałatek. Jego smak i piękno zachwycają!
Składniki
- czerwona ryba (małosolna) – 150 g
- krewetki (schłodzone) – 200 g
- rzodkiewka - 100 g
- pomidory koktajlowe - 100 g
- Mieszanka sałatek - 50 g
- cytryna - 3 kółko
- Olej roślinny - 2 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.
Krewetki opłucz wrzącą wodą i obierz muszle.
Pokrój pomidory koktajlowe i rzodkiewki.
Połącz sałatkę, rzodkiewkę, pomidory, ryby, krewetki i cytrynę.
Dodaj sól, olej roślinny i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy