Ta sałatka to prawdziwe znalezisko w sezonie pysznej i aromatycznej dyni! Tutaj łączy się z wołowiną i różnorodnymi ziołami. A punktem kulminacyjnym dania jest sos miodowo-musztardowy, o którym również opowiem więcej w przepisie.
Składniki
- wołowina - 250 g
- Dynia - 200 g
- Mieszanka sałatek - 2 garści
- boćwina - 2 garści
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- miód - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
- musztarda Dijon - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usmaż lub upiecz wołowinę do smaku i pokrój w cienkie plasterki.
Pokrój dynię, posyp przyprawami i piecz przez 20 minut w 180 stopniach.
Dodaj mieszankę sałatkową i boćwinę, połóż sałatkę na talerzach.
Połącz olej, miód, musztardę i ostrą paprykę do sosu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy