Znalazłeś puszkę tuńczyka w puszce w lodówce? Ugotuj czerwoną fasolę, dodaj świeże warzywa, a otrzymasz doskonałą sałatkę. Ten przepis świetnie pomaga, gdy chcesz przygotować obfite danie bez mięsa.
Składniki
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- czerwona fasola (sucha) – 150 g
- pomidory koktajlowe - 150 g
- sałata - 4 listek
- Sezam - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 30 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- woda - 1,5 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyjmij filet z tuńczyka ze słoika i rozgnieć widelcem.
Opłucz fasolę, przykryj zimną wodą i gotuj do miękkości na małym ogniu.
Pokrój pomidory koktajlowe na pół, rozerwij liście sałaty rękami.
Sezam lekko wysusz na patelni.
Połącz pomidory, liście sałaty, tuńczyka, fasolę i sezam.
Dodaj zmielony pieprz, sól i olej.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy