sałatki 22.01.2022

Sałatka z tuńczykiem, czerwoną fasolą i pomidorkami koktajlowymi

15 min
4 porcje
Sałatka z tuńczykiem, czerwoną fasolą i pomidorkami koktajlowymi
nndrln, stock.adobe.com
0

Znalazłeś puszkę tuńczyka w puszce w lodówce? Ugotuj czerwoną fasolę, dodaj świeże warzywa, a otrzymasz doskonałą sałatkę. Ten przepis świetnie pomaga, gdy chcesz przygotować obfite danie bez mięsa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyjmij filet z tuńczyka ze słoika i rozgnieć widelcem.

Opłucz fasolę, przykryj zimną wodą i gotuj do miękkości na małym ogniu.

Pokrój pomidory koktajlowe na pół, rozerwij liście sałaty rękami.

Sezam lekko wysusz na patelni.

Połącz pomidory, liście sałaty, tuńczyka, fasolę i sezam.

Dodaj zmielony pieprz, sól i olej.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy