sałatki 22.01.2022

pikantna sałatka z awokado, szpinakiem i pieczoną czerwoną rybą

20 min
2 porcje
Pikantna sałatka z awokado, szpinakiem i smażoną czerwoną rybą
Ryzhkov, stock.adobe.com
0

Obfita sałatka z rybą przypadnie do gustu miłośnikom pikantnych. Przed podaniem najlepiej pozostawić na pół godziny w temperaturze pokojowej. Pozwoli to na nasiąkanie składników, co z kolei poprawi smak potrawy. Mówię o wszystkim po kolei.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz czerwoną rybę i osusz ręcznikami papierowymi.

Natrzyj rybę solą, skrop sokiem z limonki i smaż na oleju roślinnym do miękkości.

Osobno wymieszaj sos sojowy,oliwę z oliwek, Tabasco i czosnek przepuszczony przez prasę.

Pokrój ogórki, obrane awokado i smażoną rybę.

Wymieszaj szpinak, awokado, ogórki i ryby.

Dodaj sól, zmielony pieprz i przygotowany dressing. Gotową sałatkę można ozdobić ziołami, plasterkami cytryny lub kiełkami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy