Obfite sałatki z mięsem i majonezem są na każdej świątecznej uczcie. Wypróbuj ten przepis z marynowanymi grzybami. Danie okazuje się bardzo soczyste i smaczne. Jeśli kwas nie jest wystarczający dla Twojego gustu, dodaj trochę soku z cytryny.
Składniki
- filet z kurczaka (gotowane) – 300 g
- zielony groszek (w puszkach) – 1 Bank
- papryka (duży) – 1 rzecz
- marynowane grzyby - 200 g
- szczypiorek - kilka łodyg
- majonez - 80 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka, zieloną cebulę, marynowane grzyby i obraną paprykę.
Zielony groszek wrzuć do durszlaka i spłucz.
Połącz filet z kurczaka, zielony groszek, paprykę, grzyby i zieloną cebulę.
Dodaj sól i mielony pieprz do smaku. Dopraw sałatkę majonezem i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy