W tym roku chcę zaskoczyć gości nowymi potrawami! Ugotuj coś smacznego i niezwykłego! Do tego idealna jest sałatka z kalmarów i kapusty. Jest wypełniony olejem, więc spodoba się nawet zwolennikom prawidłowego odżywiania.
Składniki
- kalmary - 3 tusze
- ogórki (świeże) – 2 kawałki
- kapusta pekińska - 200 g
- zielony groszek (w puszkach) – Polbank
- Olej roślinny - 30 ml
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zanurz kalmary we wrzącej wodzie, gotuj przez 2 minuty i włóż do ostygnięcia na talerzu.
Pokrój schłodzone kalmary, ogórki i kapustę pekińską.
Zielony groszek spłucz pod bieżącą wodą.
Połącz kapustę, kalmary, groszek i ogórki.
Dodaj sól, olej roślinny i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy