sałatki 22.01.2022

Sałatka z kalmarów, kapusty, ogórków i zielonego groszku

15 min
4 porcje
Sałatka z kalmarów, kapusty, ogórków i zielonego groszku
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

W tym roku chcę zaskoczyć gości nowymi potrawami! Ugotuj coś smacznego i niezwykłego! Do tego idealna jest sałatka z kalmarów i kapusty. Jest wypełniony olejem, więc spodoba się nawet zwolennikom prawidłowego odżywiania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zanurz kalmary we wrzącej wodzie, gotuj przez 2 minuty i włóż do ostygnięcia na talerzu.

Pokrój schłodzone kalmary, ogórki i kapustę pekińską.

Zielony groszek spłucz pod bieżącą wodą.

Połącz kapustę, kalmary, groszek i ogórki.

Dodaj sól, olej roślinny i delikatnie wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy