dania główne 11.02.2022

placki ziemniaczane z mięsem

45 min
4 porcje
Placki z mięsem
fascinadora, stock.adobe.com
0

Czy kiedykolwiek robiłeś placki ziemniaczane z nadzieniem? A z nadzieniem mięsnym? Dzisiaj powiem Ci, jak je odpowiednio ugotować, aby nic się nie rozpadło, a wszystko zostało całkowicie upieczone na zewnątrz i wewnątrz. Okazuje się, że jest o wiele bardziej interesujący niż klasyczny przepis!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz ziemniaki i zetrzyj na drobnej tarce. Spuść nadmiar płynu i przetrzyj tam jedną cebulę.

Dodaj jajko, śmietanę, mąkę i przyprawy i wszystko wymieszaj.

Zetrzyj drugą cebulę i wymieszaj z mielonym mięsem. Dodaj tam łyżkę wody i dopraw.

Rozgrzej patelnię olejem i rozłóż porcję masy ziemniaczanej. Połóż na nim porcję mięsa mielonego i ponownie porcję ziemniaków.

Smaż placki ziemniaczane na złoty kolor, odwróć i usmaż z drugiej strony.

Gotuj je w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy