dania główne 22.02.2022

omlet z pomidorkami koktajlowymi i serem w piekarniku

35 min
3 porcje
Omlet z pomidorkami koktajlowymi i serem w piekarniku
minadezhda, stock.adobe.com
0

Najsmaczniejsze omlety uzyskuje się w piekarniku. Dobrze rosną, pieczą się równomiernie i nie wymagają dużo oleju. Gotuję w ten sposób od wielu lat i zawsze cieszę się z rezultatów. Spróbuj I ty! Zacznij na przykład od tego przepysznego przepisu!

Składniki

  • jaja kurze - 5 sztuk
  • pomidory koktajlowe - 4 kawałki
  • mleko (ciepły) – 120 ml
  • ser (solidny) – 60 g
  • czosnek - 2 ząbki
  • Zieleń (Dowolna) – kilka gałązek
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku
  • oliwa z oliwek - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory koktajlowe i zioła.

Zetrzyj twardy ser.

Jajka wymieszać z mlekiem, solą i mielonym pieprzem. Lekko ubij masę widelcem.

Dodaj pomidory, ser, zioła i czosnek przepuszczony przez prasę.

Nasmaruj formę oliwą z oliwek, wlej przygotowaną mieszaninę i piecz przez 20-25 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy