Do tego przepisu możesz użyć świeżych lub suchych borowików. Następnie opiszę szczegółowo, jak je odpowiednio ugotować. Oprócz aromatycznej bułki z kurczaka nadal będziesz mieć małą patelnię bulionu grzybowego na inne kulinarne wyczyny.
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- borowiki - 200 g
- sól - 1 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka, rozłóż go książką i ubij. Natrzyj solą i pieprzem.
Porcini grubo posiekaj, włóż do wrzącej wody i gotuj przez 10 minut. Następnie smaż je na patelni, aż wilgoć wyparuje. Zrób to samo z suszonymi, ale najpierw moczyć je przez kolejne 5 minut.
Ułóż grzyby na mięsie z kurczaka, zawiń małe bułki i smaż na grillu lub patelni grillowej przez około 20-25 minut, ciągle obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy