przekąski 09.02.2022

forszmak z masłem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Forszmak z masłem
Eleonora, stock.adobe.com
0

Aby forshmak miał jeszcze przyjemniejszą i bardziej jednorodną konsystencję, dodaje się do niego trochę masła. Lepiej jest najpierw lekko topić, a następnie równomiernie wymieszać przekąskę. Nawiasem mówiąc, jeśli zostawisz taki forshmak w lodówce, możesz go wyciąć.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz filety śledziowe w mleku przez około godzinę. Nieco później krótko namocz biały chleb.

Gotuj jajka do miękkości, ostudź i obierz.

Niech masło się rozpuści. Obierz jabłko i środek.

Przełóż wszystkie składniki przez maszynkę do mięsa, wymieszaj forszmak i dopraw do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy