Aby forshmak miał jeszcze przyjemniejszą i bardziej jednorodną konsystencję, dodaje się do niego trochę masła. Lepiej jest najpierw lekko topić, a następnie równomiernie wymieszać przekąskę. Nawiasem mówiąc, jeśli zostawisz taki forshmak w lodówce, możesz go wyciąć.
Składniki
- śledź (filet) – 800 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- mleko - 1 l
- jaja kurze - 2 kawałki
- biały chleb - 2 plasterki
- cebula - 1 rzecz
- jabłka - 1 rzecz
- masło - 60 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz filety śledziowe w mleku przez około godzinę. Nieco później krótko namocz biały chleb.
Gotuj jajka do miękkości, ostudź i obierz.
Niech masło się rozpuści. Obierz jabłko i środek.
Przełóż wszystkie składniki przez maszynkę do mięsa, wymieszaj forszmak i dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy