przekąski 19.06.2023

delikatny pasztet z wątróbki drobiowej w domu

35 min
4 porcje
Delikatny pasztet z wątróbki drobiowej w domu
lisa870, stock.adobe.com
0

Wielu nie bierze tego dania, ale w rzeczywistości przepis jest bardzo prosty. Przygotowanie Delikatnego pasztetu z wątróbki drobiowej w domu okaże się tylko za pomocą blendera zanurzeniowego. Bez niego niemożliwe jest osiągnięcie pożądanej konsystencji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wątróbkę drobiową i obierz z folii.

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Roztop masło na patelni, włóż cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj wątrobę i gotuj przez 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wlej koniak, posyp solą, przyprawami i smaż przez kolejne 2 minuty.

Dodaj śmietanę i gotuj przez 5 minut na małym ogniu.

Puree za pomocą blendera zanurzeniowego do uzyskania gładkiej konsystencji.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy