Ta sałatka jest prawdziwym darem niebios dla wszystkich wegetarian. A wszystko dlatego, że fasola jest nie tylko sycąca, ale także zaskakująco bogata w białko, które jest niezbędne dla organizmu. Aby jeść smaczniej i przyjemniej, potrzebujesz rukoli i kilku innych składników.
Składniki
- fasola (gotowany) – 300 g
- rukola - 2 garści
- pomidory - 2 kawałki
- papryka - 2 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- musztarda Dijon - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 2 CZ. l.
- papryka - 1 łyżeczka
- oregano - 1 CZ. l.
- sól - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory i paprykę na średnie kawałki i posiekaj cebulę.
Dodaj gotowaną fasolę i rukolę i wrzuć sałatkę.
Dopraw olejem, sokiem z cytryny i musztardą Dijon. Posyp przyprawami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy