Jeśli nie masz pod ręką nic poza główką kapusty pekińskiej i zwykłym twardym serem-nie ma powodu, aby rezygnować z ulubionej sałatki! Jednocześnie powiem Ci, jak zrobić doskonały domowy dressing z gotowanymi żółtkami.
Składniki
do sałatki:
- kapusta pekińska - 200 g
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- krakersy - 100 g
- ser - 100 g
do tankowania:
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż kurczaka do miękkości w dowolny dogodny sposób i pokrój w paski.
Zetrzyj ser i ułóż wszystkie składniki sałatki.
Rozetrzyj widelcem ugotowane żółtka, musztardę i zmiażdżony czosnek.
Dodaj sok z cytryny i przyprawy, wymieszaj. Wymieszaj oba oleje i stopniowo wlewaj, nadal mieszając sos.
Przerwij dressing blenderem i dopraw do smaku. Polej sałatkę lub podawaj osobno.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy